Kennis maken met basketbal of wil je lid worden?

Op deze pagina vind je informatie voor diegenen die kennis met basketbal willen maken of lid willen worden van MBCA.

 

Basketball's Cool

Voor de allerkleinste jongens en meisjes organiseren we een wekelijkse instuif op zaterdagochtend in de nieuwe Goudsmithal (Sportlaan 29 -Amstelveen) ondersteund door Amstelveen Sport en Zorg & Zekerheid. Er zijn geen verplichtingen of lidmaatschap nodig, je hoeft je kind niet van tevoren aan te melden.

De bedoeling is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met basketbal. Spel en plezier zijn de uitgangspunten. Door het jaar heen worden er een aantal B'cool toernooien georganiseerd en de kinderen die basketbal echt leuk vinden kunnen lid van de vereniging worden (vanaf u10 teams) 

Voor meer informatie zie de Basketball's Cool pagina

 

Teams

Wij hebben een basketbal aanbod voor alle leeftijden : jeugdteams vanaf u10 tot u22 en heren en dames teams.
Ook voor recreanten die geen competitie willen spelen is er een trainingsavond.
Interesse? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam, geboortedatum en basketbalervaring.

 

Trainingen

Trainingen vinden plaats in teamverband in onze nieuwe thuishal, de Goudsmithal (Sportlaan 29)  Wil je een keer een training bijwonen? Het beste is dan om rechtstreeks contact met ons op te nemen op zaterdagochtend bij de Basketball's Cool (9.45 u tot 12.15 u) of doordeweek. Een aanmeldingsformulier kan opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contributietarieven MBCA 2021-2022

Bij MBCA hanteren we voor alle leden een standaard contributietarief (gebaseerd op o.a. kosten voor bondslidmaatschap, 2x trainen en 1 wedstrijd per week).

Ten opzichte van het standaard contributietarief is er een opslag voor leden die landelijk spelen, een extra keer per week trainen en/of bondscheidsrechters hebben. Omdat niet alle teams/spelers die landelijk spelen te maken hebben met alle bovenstaande extra kosten zijn er 2 verschillende opslagtarieven (landelijk A en landelijk B/regio+). Tenslotte is er een korting op de contributie voor leden die alleen trainen/U10-leden. 

Voor 2021-2022 betekent dit dat we de onderstaande 4 tarieven hanteren:

Vereningingscontributie 180 euro per seizoen
Contributie competitieleden 350 euro per seizoen (opslag van 170 euro)
Contributie landelijk A+ 665 euro per seizoen (extra opslag van 315 euro)
Contributie landelijk B/region+ 475 euro per seizoen (extra opslag van 125 euro)

Daarnaast moeten spelende leden een éénmalige borg van 30,00 euro betalen voor de tenues die door de vereniging beschikbaar worden gesteld. 

 

Verplichtingen bij het lidmaatschap

  • Het tijdig betalen van contributie.
  • Competitiespelende leden vanaf u16 teams tafelen en /of fluiten*
  • Het volgen van een scheidsrechters BS2-cursus is verplicht voor elk lid vanaf u16 teams.
  • Ouders van jeugdspelers : het volgen van een tafelcursus en om de beurt klokken & schrijven, rijden naar uitwedstrijden en tenues wassen
  • Overige regels zijn terug te vinden in het huishoudelijk reglement.

* Boetesysteem tafelen/fluiten: 

1e keer niet op komen dagen: € 20,- boete en een extra dienst in een volgend weekeinde.

2e keer niet op komen dagen: € 25,- boete bovenop de extra dienst.

3e keer niet op komen dagen: € 30,- boete bovenop de extra dienst en een wedstrijd schorsing.   

Na de 3e keer niet op komen dagen zal het bestuur beslissen over de sanctie.

Mocht je geen vervanging kunnen vinden, bekijk dan de mail die je hebt gehad over je fluitbeurt. Daar staat ook een poule van mensen in die je dienst tegen een vergoeding willen vervangen. De vergoeding dien je zelf direct af te handelen met de desbetreffende persoon. Mocht ook dit niet lukken, dan dien je toch zelf te komen fluiten/tafelen!

Boetes, schade en dergelijke
Het bestuur kan boetes opleggen aan leden die niet aan hun verplichtingen voldoen. Boetes die door de Nederlandse basketbalbond aan de vereniging worden opgelegd zullen worden doorberekend aan het lid of team dat de boete heeft veroorzaakt. Ook schade aan sporthal, materiaal, en eigendommen van anderen zal worden verhaald op diegene die de schade heeft veroorzaakt. Daarnaast kan het bestuur een boete opleggen aan leden, die verzuimen zaaltaken uit te voeren, zonder bericht niet opkomen dagen bij wedstrijden en dergelijke.

Vergoedingen
Bij MBCA werken we met standaardvergoedingen voor trainers/coaches die gedurende een geheel seizoen werkzaam zijn voor MBCA.
De verschillen tussen de 5 standaardvergoedingen zijn o.a. gebaseerd op het niveau van het NBB-trainersdiploma die de trainer/coach in bezit heeft, het aantal trainingsuren en het niveau waarop het desbetreffende team speelt.

De 5 standaardvergoedingen worden allen per kwartaal (okt-dec-febr-apr) en dus in 4 delen uitbetaald. Hieronder zijn de bedragen voor 2021-2022 te vinden.

standaardvergoeding A     180 euro
standaardvergoeding B     350 euro
standaardvergoeding C     475 euro
standaardvergoeding D     665 euro
standaardvergoeding E     1350 euro

 

 

Voor andere structurele en tijdrovende vrijwilligerstaken worden de vergoedingen jaarlijks door het bestuur vastgesteld.