Zaterdag 11 september zullen een aantal teams beginnen met hun eerste oefenwedstrijden!
Ook zal er voor ouders en spelers vanaf 15 jaar een cursus zijn voor het jureren tijdens de competitie. Hierin komt het gebruik van de tablet en scorebord aan bord.
Graag willen wij vragen of per speler één ouder aanwezig kan zijn.

Speelschema:

Volgende week (23 augustus) starten de trainingen weer.
Check de laatste versie van de team indelingen voor de trainingstijden hier.

Samen met de Basketball Academy Amsterdam vormen de twee verenigingen een nieuw bolwerk.
Op die manier staan we nog sterker in het opleiden van ambitieuze basketballers. In het seizoen 2021-2022 wordt begonnen met gezamenlijke teams in de Dutch Talent League (Eredivisie U22), de Eredivisie U18 en Tweede Divisie U18. Voor deze twee eredivisie teams komt een nieuwe overkoepelende vereniging. 
Komende vrijdag beginnen we met een kick-off met de gezamenlijke U18- en U22-teams. We trainen van 18:30 tot 20:00 uur in de Goudsmithal.
Door middel van talentlicenties voor deze en andere teams van beide clubs en extra trainingen met hogere teams kunnen we onze spelers de extra uitdaging aanbieden en voldoen aan de steeds strengere kwaliteitseisen van de NBB voor de eredivisieteams.
Na uitvoerig overleg tussen de technisch betrokkenen van Harlemlakers, MBCA & Basketball Academy Amsterdam zien wij deze samenwerking als de perfect passende puzzel om de spelers zo optimaal mogelijk te bedienen zonder de wensen en belangen van de verschillende verenigingen uit het oog te verliezen.
De aankomende periode zullen de betreffende besturen met elkaar in gesprek gaan om de samenwerking zo vorm te geven dat het niet alleen de topsport(lijn) ondersteunt, maar dat de vereniging op meerdere gebieden met elkaar kunnen samenwerken. Hierbij kan gedacht worden aan opleidingen voor coaches, scheidsrechters en elkaar helpen & sterker maken (bijvoorbeeld teams waar beide clubs te weinig spelers hebben kunnen samen competitie spelen of spelers van de wachtlijst naar elkaar doorverwijzen).
Wij denken dat dit de beste oplossing is voor beide verenigingen en met name voor de spelers.

De Technische Commissie heeft de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan de teamindeling voor het nieuwe seizoen 2021-2022.
Zoals elk jaar is dit weer een enorme puzzel om dit voor alle teams rond te krijgen. Dit jaar was het nog lastiger dan voorgaande jaren omdat we niet alle spelers bij elkaar in de sporthal hebben maar op verschillende locaties aan het trainen zijn. Niet alleen de indeling is elk jaar weer een puzzel maar ook om voor alle groepen weer enthousiaste trainers te vinden is elk jaar weer een uitdaging. Voor de meeste teams zijn we gelukkig weer voorzien, echter bij sommige teams zijn er nog plekken open. Heb je eventueel interesse om een team te trainen/coachen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar de mogelijkheden.

Bij het maken van de teamindeling gaan de contactpersonen van de TC in gesprek met trainers, en de jeugd coördinator en soms ook met spelers zelf. Hierbij is geprobeerd met ieders wensen rekening te houden, maar helaas lukt dat niet altijd. Voor sommige teams, vooral landelijke, zijn er nog try-outs in juni.

De TC wil benadrukken dat dit het eerste CONCEPT is. Het zal ongetwijfeld zo zijn dat er de komende periode nog nieuwe leden bij komen. Dat kan invloed hebben op de huidige teamindelingen. Een nieuwe versie van de indeling wordt eind juni gepubliceerd. Indien je vragen of opmerkingen hebt of als er onduidelijkheden zijn over de indeling vragen we je om contact op te nemen met de leeftijd coördinatoren van de TC.

Je vind de voorlopige teamindeling hier.

Fysiotherapeute Lara Schiedon is elke maandagavond van 20:20 tot 21:10 in de Goudsmithal. Of maak een afspraak met haar voor een gratis consult

 

 

Archived Articles