Samen met de Basketball Academy Amsterdam vormen de twee verenigingen een nieuw bolwerk.
Op die manier staan we nog sterker in het opleiden van ambitieuze basketballers. In het seizoen 2021-2022 wordt begonnen met gezamenlijke teams in de Dutch Talent League (Eredivisie U22), de Eredivisie U18 en Tweede Divisie U18. Voor deze twee eredivisie teams komt een nieuwe overkoepelende vereniging. 
Komende vrijdag beginnen we met een kick-off met de gezamenlijke U18- en U22-teams. We trainen van 18:30 tot 20:00 uur in de Goudsmithal.
Door middel van talentlicenties voor deze en andere teams van beide clubs en extra trainingen met hogere teams kunnen we onze spelers de extra uitdaging aanbieden en voldoen aan de steeds strengere kwaliteitseisen van de NBB voor de eredivisieteams.
Na uitvoerig overleg tussen de technisch betrokkenen van Harlemlakers, MBCA & Basketball Academy Amsterdam zien wij deze samenwerking als de perfect passende puzzel om de spelers zo optimaal mogelijk te bedienen zonder de wensen en belangen van de verschillende verenigingen uit het oog te verliezen.
De aankomende periode zullen de betreffende besturen met elkaar in gesprek gaan om de samenwerking zo vorm te geven dat het niet alleen de topsport(lijn) ondersteunt, maar dat de vereniging op meerdere gebieden met elkaar kunnen samenwerken. Hierbij kan gedacht worden aan opleidingen voor coaches, scheidsrechters en elkaar helpen & sterker maken (bijvoorbeeld teams waar beide clubs te weinig spelers hebben kunnen samen competitie spelen of spelers van de wachtlijst naar elkaar doorverwijzen).
Wij denken dat dit de beste oplossing is voor beide verenigingen en met name voor de spelers.

Fysiotherapeute Lara Schiedon is elke maandagavond van 20:20 tot 21:10 in de Goudsmithal. Of maak een afspraak met haar voor een gratis consult

 

 

Archived Articles